Onze Paarden

Op ons bedrijf fokken we Haflingers en Friese paarden.
Veel meer informatie over deze rassen is te vinden op haflingerhorses.net. Voor het werk op de zorgboerderij is het vooral van belang dat beide rassen een stabiel en vriendelijk karakter hebben. Vooral Haflingers, sterk genoeg om een volwassene te dragen en “klein genoeg” om niet te imposant te zijn, zijn uitermate geschikt voor het aangespannen rijden en het rijden onder het zadel, voor minder ervaren ruiters.

Een paar van de paarden die we veel op zorgboerderij gebruiken stellen we hier graag aan u voor.

Lotte
Voor het stamboek: (Liselotsanne en lottete van de Platenberg).
Lotte is onze allereerste Haflinger. Ze is 17 jaar oud, maar nog altijd een zeer kwieke dame.
In het span is ze “niet te houden zo fanatiek”.
Met een kind of onervaren ruiter op haar rug is ze de rust zelve.


Lady van de Engelbertsweg

navaro ladyLady is de stammoeder van onze L… van ’t Leestensch Hof lijn. Lady heeft zelf op keuringen menigmaal de kopplaats ingenomen. Tevens hebben we meerdere kampioenen en reservekampioenen uit haar gefokt. Op de foto maakt Lady een sprintje met haar zoon Navaro van ’t Leestensch Hof, die in 2006 veulenkampioen Noord-Holland – Utrecht werd.


Anna

anna zorgAnna is een van de Friese merries bij ons op stal. Ze is een echte stermerrie, waar we ook mooie afstammelingen van hebben. Al hoewel Anna een flinke merrie is, doet ze haar werk als rijpaard voor onze cliënten uitstekend. Dit naast het moederschap, dat Anna zeer serieus neemt.


De Mini’s

Victor IsabellaOmdat zelfs een hele lieve Haflinger voor sommige van onze cliënten toch nog een beetje groot is, hebben we een koppeltje mini-shetland ruintjes. Richard, Tinus, Vidar en Victor zijn prima aai- en poetspony’s, maar je kunt er ook op rijden en prima mee mennen!

kind Richard 1