Open dag 19 mei 2019

Een kijkje nemen op Zorgboerderij Leestensch Hof?

Dat kan op zondag 19 mei tussen 13.00 uur en 16.00 uur.
Er worden diverse activiteiten aangeboden waardoor u een goed beeld krijgt wat er allemaal gebeurt op de boerderij.

Graag tot ziens op zondag 19 mei!

Wij hebben een Facebook pagina!

Ook paarden zorgboerderij Leestensch Hof is nu te vinden via Facebook! Leuke berichten en foto’s van alle activiteiten, bijzondere gebeurtenissen en natuurlijk vele reacties zijn te lezen op onze facebookpagina.

www.facebook.com/LeestenschHof

Wordt u ook vriend van Paardenzorgboerderij Leestensch Hof?

facebookprofielfoto

 

Ouder en kind-dag 21 december!

21 december zullen alle ouders van de kinderen die dagbesteding bij ons volgen worden verrast met een mooie voorstelling gemaakt en verzorgd door en met de kinderen. Zodra alle ouders binnen zijn en even de gelegenheid hebben gehad om door het kind naar zijn of haar favoriete plek/paard te zijn meegenomen zullen we starten met de voorstelling. Naar verwachting zal dit een uurtje duren en daarna sluiten wij gezellig af onder het genot van een hapje en een drankje in de kantine

. SAM_3481

NIEUW: voltigelessen voor de kinderen

Deze vorm van paardrijden is in de basis heel erg goed voor bijvoorbeeld het contact hebben met het paard (de ruiters zitten namelijk niet op een zadel) en de balans van de ruiter tijdens de oefeningen. We hebben de oefeningen aangepast aan onze ruiters en nu enkele weken verder zijn ze enorm enthousiast en kennen de meeste basis oefeningen al. We zien ook dat voltige laagdrempeliger is voor sommige kinderen met bijvoorbeeld angst, omdat het mogelijk is om samen op het paard te zitten. En voor de ruiters met een minder goede motoriek is het een hele goede balansoefening die ook weer meehelpt als ze paardrijden

. therapeutisch 1 zorg

 

De voltigelessen worden in een reeks gegeven en nadien sluiten we af met een leuke presentatie voor de kinderen. Deze voltigelessen reeks zal een paar keer per jaar worden herhaald.

Verbouwing logeerunit

Aankomende zomer wordt de logeerunit verbouwd.
Dit zal in week 33 t/m week 35 plaatsvinden.

Dit heeft tot gevolg dat we wat minder logeermidweken kunnen organiseren bij zorgboerderij Leestensch Hof, maar daarentegen hebben we vanaf 1 september de beschikking over een uitgebreidere woon-/leefruimte, waarvan zowel de logeergroep als de kinderen die deelnemen aan het zorg/onderwijsprogramma, gebruik van maken.